SNEL INZICHT IN SALESTALENT

Sales selectie & ontwikkel tool
  • Online Assessment 45 minuten

  • Selectie- en/of ontwikkelrapportage

  • Inzicht in sales persoonlijkheid & sales drijfveren

  • Commerciële ontwikkelpunten van medewerkers/managers

De Company Stars profielen kunnen verkoopteams helpen met het ontwikkelen van effectieve verkoopstrategieën om een groter klantenbestand op te bouwen. Laat Company Stars onderdeel uitmaken van uw businessmodel en verbeter uw verkoop en marketing.

Selectie: Past de sollicitant bij de functie en cultuur van uw bedrijf? Selecteer gemakkelijk professionals, account- / salesmanagers en managers, ontvang daartoe snel een heldere rapportage en een ‘spinnewiel’ waarin direct de sterktes en zwaktes worden weergegeven, zodat u kunt selecteren.

Ontwikkel: Door de eigen verkoopstijl van de medewerkers te versterken en aan te passen aan de klant is een meer effectieve communicatie rond klantbehoeften te realiseren. Een goede verkoper moet immers in staat zijn om een passende houding aan te nemen en/of zaken aan te bieden waar de klant behoefte aan heeft.

Doel: welk sales profiel heeft de kandidaat?

Mensen met het juiste commerciële talent kunnen het verschil maken. Deen maakt de ‘onzichtbare bouwstenen van succes zichtbaar’ en ‘toont’ het karakter van kandidaten. Wij testen op (persoonlijkheid) competenties, stressbeeld & drijfveren. Door ons salescompetentiewiel ziet u in één oogopslag of de kandidaat geschikt is voor een sales functie en of de kandidaat een ‘Hunter’ of een ‘Farmer’ is, over gevoel geschikt voor business development.

Inzicht: commerciële competenties, 21 drijfveren & stressbeeld

Bij selectievraagstukken benutten wij onze unieke online commerciële test instrumenten om iemands karakter en salestalent te ontrafelen en zijn wij in staat op langere termijn de slaagkans en afbreukrisico’s van kandidaten te bepalen. Alle testonderdelen zijn gebaseerd op wetenschappelijke modellen en onderzoek. Naast de score op zes sales competenties, stressbeeld en 25 drijfveren verkrijgt u eveneens concrete sales ontwikkeltips.

Uniek: zelfbeeld versus objectief beeld

Deen is licentiehouder van de ‘Company Stars’ test en geeft een unieke inkijk in het zelfbeeld van de kandidaat en het objectief beeld. Ga het gesprek met de kandidaat aan, bespreek hoe hij/zij zichzelf ziet en hoe anderen hem/haar zien.

Resultaat: juiste selectiebeslissingen en concrete ‘sales’ ontwikkeltips

Een volledige rapportage waarop u gefundeerd beslissingen kunt nemen. Sterker nog ook bij een online commercieel selectie assessment verkrijgt u naast ontwikkelpunten ook concrete uitgebreide ontwikkeltips of en hoe de kandidaat zich in een commerciële functie kan ontwikkelen bijvoorbeeld door middel van coaching. Krijg zicht op het verkooptalent, zet verkopers in op het talent wat zij hebben en versterk dat.

Online dashboard

Alle testuitslagen van uw kandidaten kunt u inzien op ons geavanceerde en gebruikervriendelijke dashboard, zodat u de kwaliteit van uw recruitment kunt opslaan en volgen. Via een persoonlijke inlogcode is deze informatie voor u 24/7 beschikbaar. Zet snel online onze betrouwbare en valide psychologische tests klaar op elk moment binnen uw HR-procedure.

Verbeter uw sales team

Verbeter eenvoudig het succes van commerciële medewerkers en het gehele sales team door:

  1. De sterke punten van de commercieel medewerker of het sales team te identificeren;
  2. Elke commercieel medewerker te laten ontdekken wat zijn individuele verkoopstijl is;
  3. Te leren hoe met succes de eigen verkoopstijl te verbeteren om aan de behoeften van de klant te voldoen;
  4. Te ontdekken hoe vanuit de eigen stijl het beste contact kan worden gemaakt met een breed scala aan persoonlijkheidstypen (klanten) en te ‘spiegelen’;
  5. Na te gaan op teamniveau waar sterktes en blinde vlekken of valkuilen liggen.

BEKIJK TWEE COMPETENTIES

6 UNIEKE KENMERKEN VAN COMPANY STARS

Geen licentie- & trainingskosten

De vragenlijsten zijn niet/beperkt gevoelig voor sociaal wenselijke invulling

Vul online in hoe zwaar competenties per functie wegen

Vergelijk het zelfbeeld van de kandidaat met de objectieve testscore

Inzetbaar voor selectie & ontwikkeling

Inzicht in sales- en managementstijlen

4 EENVOUDIGE STAPPEN

Dieper duiken in de selectie tool. Hoe werkt het?

STAP 1

Maak een account aan door eerst contact met een adviseur te maken. Klik hier om contact op te nemen. 

STAP 2

Kies de gewenste scores op de competenties, de verborgen werk voorkeuren de de drijfveren van de kandidaat.

STAP 3

Kies de gewenste scores op de competenties, de verborgen werk voorkeuren de de drijfveren van de kandidaat.

STAP 4

De uitslag wordt o.a. in de selectieplot weergegeven. van de sollicitant wordt in een selectieplot weergegeven in het blauw en vergeleken met de 14 gewenste competenties die van belang zijn voor de functie.

EEN VOORBEELD RAPPORT

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in en dan zullen wij zo snel mogelijk contact met u op.